Oleh
yang demikian, kita share resipi tertangguh je lah hari ni ya. Kali ni
kita buat kacang salut tepung. Actually teringin nak makan kacang ni
masa jalan2 kat area London Eye hari tu, ternampak ada orang jual kacang
ni, tu yang terus menjadi tu.
Bahan Bahan :-
1 bungkus kacang tanah @ 500 g sebungkus
1 sudu besar jintan - di kisar halus
1 sudu besar jintan putih - dikisar halus
1 biji telur
secubit garam
2 sudu besar gula (Boleh lebihkan kalau nak manis)
1/4 cawan tepung gandum (Lebihkan kalau adunan masih cair)
Cara Bancuhan :-
1. Campur semua bahan (kecuali kacang) dalam mangkuk dan gaul sebati.
2. Masukkan kacang dan gaul hingga semua bahan salutan tadi menyalut kulit kacang.
3. Goreng dalam minyak yang panas hingga garing.
4. Angkat dan simpan dalam bekas kedap udara.
1 ulasan:
sdapnya...nak try jugak buat nie...
Catat Ulasan